За тиждень 767 осіб отримали медичні консультації на Сумщині

За тиждень 767 осіб отримали медичні консультації на Сумщині

За тиждень спеціалісти мобільних медичних бригад Сумської обласної організації Українського Червоного Хреста відвідали 44 населених пунктів та надали медичні консультації 767 особам.

Спеціалісти бригад обстежують стан людей; вимірюють артеріальний тиск; визначають рівень глюкози у крові та оксигенації; у разі потреби надають первинну медичну допомогу на місці. Також людям безкоштовно видають безрецептурні ліки загальної терапевтичної дії для стабілізації стану здоров’я людини. У випадку загрозливого стану для людини, спеціалісти транспортують її до найближчого медичного закладу.

Робота мобільних медичних бригад Українського Червоного Хреста важлива, адже завдяки їм люди у віддалених населених пунктах областей, де обмежений доступ до медичної допомоги, можуть своєчасно отримати медичні консультації та перевірити стан здоровʼя.

На території Сумської області мобільні медичні бригади Українського Червоного Хреста працюють у Кролевецькій, Тростянецькій, Глухівській, Недригайлівській, Путивльській громадах та Краснопільській громаді.

Тільки протягом липня шість мобільних медичних бригад Сумської обласної організації Українського Червоного Хреста здійснили виїзди у 158 населених пунктів області та надали медичні консультації майже 3 000 людям.

Програма «Мобільні медичні бригади» реалізується на Сумщині за підтримки Шведського Червоного Хреста.

Ми поруч.

 

Share this post