В Одесі відбувся тренінг «Безпека 360: безпека, ризики та комплаєнс»

В Одесі відбувся тренінг «Безпека 360: безпека, ризики та комплаєнс»

Тренінг організований Департаментом з управління ризиками Українського Червоного Хреста за підтримки Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні. Захід об’єднав волонтерів і співробітників з Миколаївської, Одеської та Херсонської обласних організацій Українського Червоного Хреста. Мета — підвищення рівня знань і навичок у сфері безпеки та управління ризиками.

Протягом трьох днів учасники отримували інтенсивні знання, що охоплювали найрізноманітніші теми — від ідентифікації та аналізу ризиків до застосування ефективних стратегій мінімізації загроз. Окрім теоретичних сесій, програмою передбачено численні практичні вправи, які дозволили учасникам випробувати отримані знання у реальних сценаріях. Зокрема, значну увагу приділено питанням особистої безпеки, безпеки при виконанні гуманітарної діяльності як на виїздах, так і на місцях.

Тренінг став не лише освітньою платформою, а й можливістю для волонтерів і співробітників обмінятися досвідом, обговорити складні ситуації, з якими вони стикалися, зокрема знайти оптимальні шляхи їх вирішення. Важливою частиною заходу стало налагодження тісної співпраці між обласними організаціями, що надалі сприятиме підвищенню ефективності їхньої діяльності в умовах ризиків, що зростають.

Програма навчання розроблена для забезпечення всебічного підходу до безпеки, включаючи аспекти ризик-менеджменту та дотримання норм комплаєнсу. Це черговий крок у забезпеченні безпеки та підвищенні рівня професіоналізму співробітників та волонтерів Українського Червоного Хреста.

Share this post