Український Червоний Хрест підтримує сотні родин зниклих безвісти через війну в Україні

Український Червоний Хрест підтримує сотні родин зниклих безвісти через війну в Україні

Волонтери з відновлення родинних зв’язків у регіонах підтримують прямий контакт з родичами зниклих безвісти, які звернулися до Служби розшуку Українського Червоного Хреста. Вони проводять інформаційні зустрічі з родинами, консультують їх із різних питань, надають гуманітарну допомогу, організовують заходи з психосоціальної підтримки, рекреаційні заходи, щоб допомогти цим родинам змінити повсякденне життя, побачити красу природи, вивчити історію, поспілкуватися в колі інших людей.

Так, тільки за останні пів року здійснено 11 902 контакти з родинами зниклих безвісти і полонених з метою оцінки потреб, підтримки їх психологічного стану, обговорення стану справ щодо долі зниклої людини, перенаправлення тощо. За цей час волонтери провели 48 інформаційних і соціалізуючих заходів для родин, а гуманітарну допомогу за програмами для незахищених категорій населення видано 943 родинам зниклих безвісти і полонених.

Для того, щоб допомогти людям повернутися до звичного життя в суспільстві, відчути власну цінність і відновити почуття безпеки, волонтери Служби розшуку організовують заходи підтримки. Спілкування з учасниками допомагає вирішувати важливі питання та полегшують їхній психологічний стан.

Члени родини можуть звернутися на гарячу лінію Українського Червоного Хреста: 0 800 332 656 або на електронну пошту: rfl@redcross.org.ua.

Share this post