У Чернівцях відбулась соціалізуюча зустріч для родин зниклих безвісти та полонених

У Чернівцях відбулась соціалізуюча зустріч для родин зниклих безвісти та полонених

Захід провели волонтери Служби розшуку і команда нарпряму «Психічного здоров’я та психосоціальної підтримки» Українського Червоного Хреста у тренінговому центрі Чернівецької обласної організації Українського Червоного Хреста. Мета зустрічі — підтримати учасників, адже їм важливо розуміти, що вони не самі, що їх почуття важливі й вони можуть їх розділити у безпечному середовищі, де вони будуть почуті.

Учасники спілкувались, розмальовували шопери та отримали навички надання першої психологічної допомоги. Багато хто висловив бажання надалі долучатись до таких заходів, бо вперше з часу зникнення рідних вони зрозуміли, що дочекатися їх допоможе турбота про себе.

«Мені потрібно дочекатися сина. Для цього я маю дбати про фізичне та психічне здоров’я, з радістю буду брати участь у заходах. Навіть зараз, малюючи цю картину, мій син у мене перед очима. Я знаю, що він був би радий, якби я себе берегла» – поділилась одна з учасниць.

Захід відбувався в рамках імплементації програми «Відновлення родинних зав’язків» за підтримки Британського Червоного Хреста.

Share this post