На Сумщині волонтери регулярно надаватимуть психосоціальну підтримку підопічним Сумського геріатричного пансіонату

На Сумщині волонтери регулярно надаватимуть психосоціальну підтримку підопічним Сумського геріатричного пансіонату

Волонтери напряму «Психічне здоровʼя та психосоціальна підтримка» Сумської обласної організації Українського Червоного Хреста на постійній основі надаватимуть допомогу підопічним Сумського геріатричного пансіонату. Співпраця полягатиме у проведенні заходів з психосоціальної підтримки, які базуються на методиках зниження стресу, віднайдення власних ресурсів та радості й механізмах турботи про себе.

Самотність і нестача спілкування – те, з чим стикається переважна більшість людей літнього віку. Адже друзів все менше, хвороб — більше, рідні та близькі часто не поруч, щоб підтримати й допомогти. Ознака нинішніх реалій — також високий рівень тривожності, страхів та переживань. Самотужки з цим впоратись непросто. Тому волонтери проводять багато зустрічей саме з людьми поважного віку, аби надати їм необхідну підтримку й інструменти психологічної самодопомоги, навчити активніше спілкуватись один з одним й не соромитись просити про допомогу.

Від елементів гри-знайомства до арт-терапевтичних прийомів — такі інструменти використовують волонтери для підвищення стресостійкості. І дуже тішаться від результату роботи, коли вдається створити теплу й дружню атмосферу у групі аж до «разом заспівати».

Допомога, соціальна та психологічна підтримка осіб поважного віку – один із важливих напрямів роботи Українського Червоного Хреста.

Ми поруч!

Share this post