Понад 900 консультацій надано в мобільних пунктах психосоціальної підтримки Українського Червоного Хреста

Понад 900 консультацій надано в мобільних пунктах психосоціальної підтримки Українського Червоного Хреста

З початку цього року у Запорізькій, Миколаївській та Херсонській областях працюють мобільні пункти психосоціальної підтримки Українського Червоного Хреста. Це спеціально обладнані автобуси, в яких, крім можливості транспортування команди, ще є оснащений простір для проведення індивідуальних консультацій. Вони виїжджають до людей, які проживають у віддалених районах області та раніше не мали доступу до послуг фахівців, які надають допомогу у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки.

Наразі проведено вже понад 700 психосоціальних консультацій та понад 200 консультацій психолога. Завдяки наявності транспорту, консультанти можуть згідно з графіком виїжджати і надавати підтримку відповідно до запитів населення. Індивідуальні консультації проводяться всередині салону автобуса, що дозволяє дотримуватися конфіденційності та створити безпечний простір для людини, яка звернулась за підтримкою.

За спостереженням наших фахівців, надані консультації позитивно впливають на емоційний стан людей, сприяють підвищенню їх стресостійкості та покращенню емоційного стану. Люди, які пережили життя в окупації, постійно перебувають в укриттях або пережили обстріли, можуть потребувати професійної підтримки.

Діяльність реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу, Данського та Німецького Червоних Хрестів.

Share this post