За підтримки Люксембурзького Червоного Хреста на Київщині відновили освітні та медичні заклади

За підтримки Люксембурзького Червоного Хреста на Київщині відновили освітні та медичні заклади

Український Червоний Хрест в партнерстві з Люксембурзьким Червоним Хрестом продовжує відновлення освітніх та медичних закладів в Україні, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення. Так, сьогодні голова місії Люксембурзького Червоного Хреста Гульнамо Худобахшова відвідала Київський професійний коледж аграрного господарства, будівництва та менеджменту у Києві та Київську обласну дитячу лікарню у Білій Церкві, які отримали допомогу у відновленні приміщень, зруйнованих обстрілами.

«Під час ранкового обстрілу 23 січня з колегою їхали на роботу. Коли побачила, що сталося влучання у наш коледж, то сказала колезі, що нам, мабуть, вже нікуди їхати…», – згадує той ранок пані Тетяна, заступник директора Київського фахового коледжу будівництва, архітектури та дизайну.

Завдяки ефективній співпраці Люксембурзького та Українського Червоних Хрестів у приміщенні навчального закладу відновлено 150 вікон загальною площею 350 кв м.

Водночас у Київській обласній дитячій лікарні у Білій Церкві відновлено 2 фізіотерапевтичних кабінети та 2 дитячі кімнати. Також наразі здійснюється заміна старих дерев’яних вікон на сучасніші металопластикові, що створить комфортніші умови для маленьких пацієнтів закладу. Лікарня обслуговує 8 районів Київської області та Білу Церкву, а це понад 80 тисяч дітей.

«Люксембурзький Червоний Хрест співпрацює з Українським Червоним Хрестом вже понад 30 років. Спільно ми реалізували вже багато проєктів по відбудові медичних закладів як у Київській області, так і в інших областях України таких як Дніпро, Донецьк, Суми та Миколаїв. Спільно з Українським Червоним Хрестом ми плануємо й надалі підтримувати відновлення медичної та іншої соціальної інфраструктури України», – наголосила Гульнамо Худобахшова.

Нагадаємо, що у 2023 році, завдяки співпраці двох національних товариств, у Лютежі на Київщині, відновлено Державну реабілітаційну установу «Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю”, яка постраждала у 2022 році.

Share this post