464 співробітники та волонтери Українського Червоного Хреста в 20 областях вже отримали базові знання про принципи залучення спільнот та відкритості

464 співробітники та волонтери Українського Червоного Хреста в 20 областях вже отримали базові знання про принципи залучення спільнот та відкритості

Від вересня 2023 року 464 співробітники та волонтери обласних і місцевих організацій Українського Червоного Хреста пройшли тренінги з «Вступу до залучення спільнот та відкритості», які спрямовані на забезпечення більш систематичної та активної взаємодії з постраждалим населенням.

Учасники тренінгу здобули базові знання про принципи залучення спільнот та відкритості (ЗСВ), а також дізналися про способи впровадження ЗСВ на всіх етапах програмного циклу. Крім того, під час самооцінки, яка є частиною навчального процесу, учасники визначили вже зроблені кроки та окреслили наступні етапи для інтеграції підходів з залучення спільнот у місцеві програми та проєкти.

Всього, відділ Залучення спільнот та відкритості охопив 20 областей: Волинська, Запорізька, Херсонська, Івано-Франківська, Миколаївська, Харківська, Хмельницька, Донецька, Дніпропетровська, Одеська, Чернівецьку, Вінницьку, Хмельницьку, Тернопільську, Черкаську, Кіровоградську, Полтавську, Житомирську, Рівненську та Київську. В планах продовжувати проведення тренінгів «Вступ до залучення спільнот та відкритості», щоб надати необхідні базові знання з налагодження діалогу з отримувачами допомоги та ширшою громадою у всіх областях України до кінця 2024 року.

Підхід залучення спільнот та відкритості (ЗСВ) передбачає визнання та цінування думки всіх членів спільноти, чиїми різноманітними потребами, пріоритетами та побажаннями ми керуємося у всьому, що ми робимо. А тренінги з залучення спільнот та відкритості зміцнюють потенціал місцевих організацій Червоного Хреста України, забезпечуючи сталий розвиток та ефективну інтеграцію принципу визнання спільнот як рівноправних партнерів в діяльність організації Українського Червоного Хреста по всій країні.

Share this post