Робочий візит делегатів Австрійського Червоного Хреста у Чернівецьку область та моніторинг діяльності мобільних медичних бригад

Робочий візит делегатів Австрійського Червоного Хреста у Чернівецьку область та моніторинг діяльності мобільних медичних бригад

Пані Оксана, сімейний лікар, яка працює в складі мобільної медичної бригади Українського Червоного Хреста вже 1,5 року. Розповідає, що значна частина населення громади Буковини проживає в горах, де звичайним легковим автомобілем чи «швидкою» дістатися неможливо. Після сильних дощів навіть на позашляховику бригада може подолати лиш невелику частину гірської місцевості, а решту запланованого маршруту йде пішки, взявши рюкзаки з препаратами та мобільний кардіограф.

Лікарка проводить обстеження вдома у людей, бо більшість пацієнтів — люди похилого віку, які самостійно не можуть пересуватися. Усього Оксана має 1500 підписаних декларацій із пацієнтами. Кожного пацієнта намагається оглянути щонайменше раз на місяць, а в разі необхідності — то й двічі. Нерідко вона з колегами транспортує маломобільних людей до лікарень, оскільки державні служби не мають відповідного транспорту.

Люди не припиняють дякувати лікарям мобільних медичних бригад за їхню нелегку роботу, і за те, що вони дають можливість отримати професійне медичне консультування і ліки в таких непростих умовах. Український Червоний Хрест продовжує бути поруч з людьми за будь-яких обставин!

Фото зроблені під час візиту делегатів Австрійського Червоного Хреста, який нині є основним донором проекту мобільних медичних бригад у Чернівецькій області, до Вижницької громади регіону. Мета візиту — переглянути, в яких умовах працюють бригади, та з якими труднощами зіштовхуються на своєму шляху, щоб продовжити вдосконалювати матеріальне забезпечення проекту.

Share this post