Інформуватимуть людей про турботу до свого здоровʼя: у Тернополі завершився тренінг з підготовки консультантів здоров’я Українського Червоного Хреста

Інформуватимуть людей про турботу до свого здоровʼя: у Тернополі завершився тренінг з підготовки консультантів здоров’я Українського Червоного Хреста

Сьогодні часом люди забувають про здоровʼя, вважаючи не на часі ходити на скринінгові обстеження чи проводити необхідні вакцинації або лабораторні обстеження. Здоровʼя — це щоденна турбота про себе і його не можна відкласти на «потім» чи на «завтра». Адже більшість найрозповсюдженіших хвороб можна попередити своєчасним зверненням та початком лікування. Саме з цією метою консультанти Українського Червоного Хреста проводять інформування людей про профілактику хвороб, вагомість регулярних скринінгів та навчають навичкам турботи про своє психічне й фізичне здоровʼя.

Так, у Тернополі відбувся тренінг з навчання консультантів. Головне його завдання — вдосконалення навичок інформаційної діяльності консультантів здоров’я Українського Червоного Хреста та покращення механізмів взаємодії з громадами для більш ефективного розповсюдження знань спрямованих на зміцнення здоров’я населення.

За два дні навчання учасники тренінгу:

  • проаналізували можливі механізми взаємодії з громадами та органами місцевої влади;
    вдосконалили навички з комунікації та розповсюдження знань спрямованих на зміцнення здоров’я;
    покращили алгоритми збору зворотного зв’язку з мешканцями громад;
    розглянули особливості компоненту звітності у взаємодії з громадами.

Наразі напрямок діяльності «Зміцнення здоров’я громад» реалізується в 10 громадах Вінницької та Кіровоградської області. Консультанти здоров’я Українського Червоного Хреста інформують населення щодо найрозповсюдженіших захворювань та методів їх профілактики, навчають навичкам турботи про здоров’я та допомагають мешканцям громад у формуванні нових корисних звичок.

Share this post