Відбулась онлайн-нарада з головами територіальних громад щодо впровадження послуги соціальної адаптації ветеранів та членів їх сімей у Вінницькій області, у якій бере участь Український Червоний Хрест

Відбулась онлайн-нарада з головами територіальних громад щодо впровадження послуги соціальної адаптації ветеранів та членів їх сімей у Вінницькій області, у якій бере участь Український Червоний Хрест

«Те, наскільки швидко наші Захисники та Захисниці адаптуються до життя поза війною, залежить від їх родин, близького оточення громади та суспільства в цілому. За цим має стояти тривала і предметна робота з кожним ветераном та його родиною, спрямована на забезпечення їх індивідуальних потреб». – наголосила Перший заступник Начальника Вінницької обласної військової адміністрації Наталя Заболотна.

Нагадаємо, що соціальна адаптація ветеранів війни та членів їхніх сімей складається з двох етапів. Перший етап – це етап соціального відновлення на базі рекреаційного закладу. Другий етап – надання підтримки в громаді з метою повернення ветерана до цивільного життя.

Протягом перших трьох заїздів команда психологів та фахівців із соціальної роботи проводила програму соціального відновлення. За результатами заїздів стало очевидним, що така форма відновлення необхідна та корисна учасникам, адже отримані позитивні відгуки. Перебування 24 сімей ветеранів із 13 територіальних громад у санаторному закладі реалізоване за підтримки Українського Червоного Хреста. Планується забезпечити проведення заїздів орієнтовно 1 раз на місяць. Наразі триває робота над організацією четвертого заїзду, який має відбутись з 12 по 18 серпня 2024 року.

Тим, в кого за плечима бойовий досвід, втрати побратимів, поранення та контузії, потрібна підтримка. Підтримка через включення у конкретний випадок, прийняття, спілкування, розраду, допомогу у тому, щоб зорієнтуватись у нових обставинах, знайти опору і рухатись далі. Разом ми маємо докласти зусилля для відновлення кожного, хто захищав нашу країну, а також допомогти родинам у підтримці ветеранів під час повернення до цивільного життя.

Джерело: Вінницька районна державна адміністрація.

Share this post