Вже 150 домогосподарств отримали грошову допомогу в рамках підтримки життєдіяльності сільських домогосподарств на Сумщині

Вже 150 домогосподарств отримали грошову допомогу в рамках підтримки життєдіяльності сільських домогосподарств на Сумщині

«Я вам навіть передати не можу, скільки роботи з 9 коровами. Які заробітки? Були б більші, якби молоко приймали дорожче» – Тетяна Турчин, жителька села Клишки Шосткинського району Сумської області.
Родина Тетяни бере участь у Програмі підтримки домогосподарств — суттєвій фінансовій допомозі для розвитку їхньої справи, адже зараз вони мають стару техніку, яка часто ламається.

А для того, щоб заготовити корми на велику кількість тварин, яких вони тримають, необхідний трактор. Саме на придбання запчастин родина витратила значну кількість коштів.

Зазначимо, що наразі вже 150 домогосподарств отримали грошову допомогу в рамках підтримки життєдіяльності сільських домогосподарств, які постраждали через війну в Україні. Програма реалізується в Сумській області за сприяння Шведського Червоного Хреста. Учасниками можуть стати жителі Клишківського, Чапліївського та Воронізького округів, а також Шостки.

Побачити результати приїхали партнери зі Шведського Червоного Хреста, за фінансування якого реалізується Програма. Познайомились з учасниками та їх проєктами. Свої напрацювання учасники Програми охоче презентували у власних господах і ділились враженнями на спільній зустрічі, організованій командою Сумської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Share this post