Завершилися навчання загонів швидкого реагування

Завершилися навчання загонів швидкого реагування

Днями у Київській області закінчилися навчання «10 років разом», присвячені десятій річниці створення загонів швидкого реагування Українського Червоного Хреста.

Цього року долучилися не лише учасники 21 обласного загону швидкого реагування з усієї країни, але й рятувальні команди Іспанського Cruz Roja Española та Італійського Croce Rossa Italiana – Italian Red Cross Червоних Хрестів. За 4 дні понад 150 учасників відвідали теоретичні лекції з алгоритму сортування постраждалих при великій кількості жертв, пошуку людей та орієнтуванню на місцевості та основ мотузкової техніки, які пізніше відпрацювали на практиці під час нічної симуляції.

Волонтери також прослухали лекції для систематизації знань, які вони постійно застосовують у своїй повсякденній діяльності, а саме: зовнішньої комунікації, проведення командно-штабних навчань та встановлення мобільних теплопунктів.

Під час усіх днів навчань команди обмінювались досвідом між собою, переймаючи нові знання та практичні поради від колег. Завдяки чому волонтери зможуть ще ефективніше надавати допомогу людям.

Share this post