Український Червоний Хрест обмінюється досвідом зі Шведським Червоним Хрестом у сфері реабілітації з метою ефективнішого надання допомоги українцям, які страждають через війну в Україні

Український Червоний Хрест обмінюється досвідом зі Шведським Червоним Хрестом у сфері реабілітації з метою ефективнішого надання допомоги українцям, які страждають через війну в Україні

Так, днями представники напрямку психічного здоров’я та психосоціальної підтримки Українського Червоного Хреста на чолі з керівником департаменту Анною Діденко відвідали Швецію.

Мета візиту – обмін досвідом та детальніше розуміння принципу роботи моделі реабілітації, яку використовує Шведський Червоний Хрест у своїх лікувальних центрах. Для практичного ознайомлення з моделлю реабілітації, орієнтованої на людей, які мають посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), делегація відвідала реабілітаційний центр у місті Мальме.

Лікування ПТСР, яке здійснює Шведський Червоний Хрест у своїх центрах, показує високу ефективність вже протягом 35 років та активно підтримується місцевою владою.

«Даний візит, отримані знання і досвід шведських колег, дозволять нам адаптувати модель, яка працює та використовується у Швеції, під потреби українців», – зазначила Анна Діденко.

Від початку повномасштабної війни в Україні збільшилась кількість людей, які потребують допомоги у сфері фізичної та психічної реабілітації. Наразі ми бачимо потребу не лише у продовженні реабілітації в громадах після виписки пацієнтів з реабілітаційних центрів, а й у відновленні психічного здоров’я після переживання травматичного досвіду. Досвід Шведського Червоного Хреста може бути використаний в Україні для роботи з травмою та подальшого супроводу людини та членів її сім’ї у цьому процесі.

Візит відбувся в рамках планування діяльності з фізичної та психічної реабілітації Українського Червоного Хреста за участі представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Share this post