Вже 14 прихистків відремонтовано й облаштовано на Закарпатті

Вже 14 прихистків відремонтовано й облаштовано на Закарпатті

«Ми приїхали на Закарпаття немаючи нічого при собі. Прихисток став нашим порятунком. Тут є все необхідне для комфортного життя. Дякуємо за все, що ви зробили. Це дуже важлива підтримка в такий важкий час», – поділилися мешканці одного з прихистків, які відремонтувала Закарпатська обласна організація Українського Червоного Хреста.

Всього наразі 14 об’єктів для проживання внутрішньо переміщених осіб у 5-ти районах Закарпатської області були відремонтовані та обладнані необхідною побутовою технікою і меблями Закарпатською обласною організацією Українського Червоного Хреста. Це прихистки у с.Станово, смт. Кольчино, с. Великі Лучки, м.Свалява, смт.Тересва, м.Тячів, смт. Середнє, м.Чоп, с.Стройне, смт. Великий Березний, с.Кушниця, м.Виноградів та у с.Тур’я Ремета. В одному прихистку може проживати від десятки осіб до близько сотні. Облаштування відбувалося за підтримки Австрійського Червоного Хреста та фінансування фундацій Nachbar in Not та Austrian Development Cooperation.

У деяких прихистках ще є вільні місця для поселення. Тож внутрішньо переміщені особи, які переїхали до Закарпатської області із зони бойових дій та шукають прихисток, можуть звернутися до органів місцевої влади вказаних вище населених пунктів для уточнення наявності вільних місць.

Для нас важливо, аби люди, які вимушено залишають свої домівки, щоб вберегти найцінніше — своє життя, могли отримати комфортні умови проживання у прихистках. Тому ми докладаємо зусилля, аби старі приміщення відремонтувати й забезпечити їх необхідним, що полегшить й зробить комфортнішим життя людей.

Ми поруч!

Share this post