Відкриття Міжнародного навчання волонтерів загонів швидкого реагування «10 років разом»

Відкриття Міжнародного навчання волонтерів загонів швидкого реагування «10 років разом»

10 років тому найзавзятіші хлопці та дівчата, ті, хто не зміг триматись осторонь доленосних для країни подій, долучились до лав Українського Червоного Хреста надаючи допомогу під час подій Революції Гідності, ставши першими волонтерами загонів швидкого реагування.

Сьогодні таких хлопців та дівчат вже майже 600 по всій країні. Сьогодні вони одними з перших прибувають на місця обстрілів та інших надзвичайних ситуацій, для порятунку життів українців. Вони допомагають людям у «найгарячіших» точках нашої країни, евакуюють з-під обстрілів та транспортують маломобільних людей до безпечніших місць. Вони доставляють гуманітарну допомогу тим, кому вона потрібна найбільше.

Цьогоріч понад 100 представників загонів швидкого реагування Українського Червоного Хреста з усієї країни зібралися разом для навчання й обміну досвідом, а до них долучилися команди волонтерів Італійського та Іспанського Червоних Хрестів для спільного відпрацювання реагування на надзвичайну ситуацію.

«Я дуже радий, що бачу тут сьогодні не лише старих друзів, але багато нових облич. Я сподіваюсь, що ця зустріч буде корисною і для новачків, і для людей з досвідом», – зазначив Тарас Логгінов, керівник служби реагування на надзвичайні ситуації Українського Червоного Хреста.

Захід відбувся за участі представників Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Share this post