У рамках робочого візиту до Японії керівники Українського Червоного Хреста провели ряд робочих зустрічей

У рамках робочого візиту до Японії керівники Українського Червоного Хреста провели ряд робочих зустрічей

Зокрема, із паном Хідекі Кусакабе, заступником генерального директора Бюро міжнародного співробітництва Міністерства закордонних справ Японії щодо поточної гуманітарної ситуації в Україні та перспектив подальшої підтримки українців Урядом Японії.

Також Максим Доценко та Ілля Клецьковський відвідали Медсестринський коледж Японського Червоного Хреста. Варто зазначити, що коледж було створено як навчальну програму підготовки медсестер при лікарні Японського Червоного Хреста, а в 1986 році вже зареєстровано як Медсестринський коледж. Сьогодні коледж пропонує не лише бакалаврські програми, але й магістерські чи докторські програми, включаючи медсестринство під час катастроф. Загалом Японський Червоний Хрест має 6 медсестринських коледжів і 1 молодший коледж в Японії. А також вони відвідали Токійську міську організацію Японського Червоного Хреста Японії, де про свою діяльність та основні напрямки роботи їм розповіли співробітники осередку.

Окрім того, керівники Українського Червоного Хреста відвідали лікарню в Хіросімі, де директор лікарні розповів їм про історію ліквідації наслідків атомного бомбардування міста, а також про історію моніторингових досліджень стану здоров’я, проведених після аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році.

Наразі Український Червоний Хрест перебирає досвід надання медичних та реабілітаційних послуг для подальшої реалізації в Україні, а Японський Червоний Хрест – один із прикладів впровадження такої діяльності у воєнний та повоєнний період.

Share this post