У Запоріжжі Український Червоний Хрест взяв участь у презентації Щорічної доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

У Запоріжжі Український Червоний Хрест взяв участь у презентації Щорічної доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

Цьогорічна доповідь про стан додержання прав і свобод людини і громадянина в Україні у 2023 році була підготовлена за підтримки проєкту «Права людини для України: Фаза ІІ», який впроваджується UNDP в Україні за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії. У доповіді була представлена статистика звернень із кожного регіону України. Відзначено, що загальна кількість звернень опрацьованих Офісом Омбудсмана України зросла більше ніж у два рази, а саме у 2023 році надійшло 95 796 звернень (для порівняння 42 485 – у 2022 році). Від жителів Запорізької області надійшло 2 839 звернення. Основні та найбільші групи заявників включали членів сімей військових, внутрішньо переміщених осіб, представників родин в інтересах третіх осіб і людей з інвалідністю.

«За рік вдалося поновити права для 54 149 осіб, опрацювати 2 731 проєкт нормативно-правових актів, здійснити 3 148 моніторингових візитів!», – наголосив Омбудсман України Дмитро Лубінець.

У другій частині заходу регіональними експертами та координаторами було представлено основні напрацювання регіонального представництва Уповноваженого у Запорізькій області, проблемні виклики минулого року та перспективи і плани на поточний та майбутній роки.

У заході взяли представники обласної влади, органів державної влади, місцевого самоврядування, установ і організацій, представники міжнародних та громадських організацій. Захід відбувся за підтримки проєкту «Сприяння безпеці людей в Україні шляхом реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною», що фінансується Урядом Японії та впроваджується UNDP в Україні.

Share this post