Найвищу нагороду Японського Червоного Хреста отримав Український Червоний Хрест за віддану працю волонтерів і співробітників під час повномасштабної війни в Україні

Найвищу нагороду Японського Червоного Хреста отримав Український Червоний Хрест за віддану працю волонтерів і співробітників під час повномасштабної війни в Україні

Її вручили генеральному директору Українського Червоного Хреста Максиму Доценку під час зустрічі з президентом Японського Червоного Хреста Ацуші Сейке в Токіо.

Пізніше керівники Українського Червоного Хреста взяли участь у відкритій зустрічі, присвяченому поточній гуманітарній ситуації в Україні, проблемах та викликах, з якими стикаються українці. Зокрема, на напрямках допомоги Українського Червоного Хреста у подоланні гуманітарної кризи в країні та довгостроковій перспективі підтримки України. Так, під час брифінгу Максим Доценко зазначив: «У найближчій перспективі ми готуємося до зими. Вона буде важкою. Сьогодні енергетична система України зазнає значних руйнувань через постійні ракетні атаки. Вже сьогодні українці страждають від відсутності електроенергії. Взимку навантаження на енергетичну систему збільшиться, адже населення окрім електроенергії необхідно буде забезпечити й теплом. А у довгостроковій перспективі наша робота буде зосереджена на психічній та фізичній реабілітації цивільного населення та ветеранів».

«Наразі головна задача – це не давати забути світу про війну в Україні, яка все ще триває. І допомогти якомога більшій кількості українців», – наголосив під час свого виступу Ілля Клецьковський, заступник генерального директора Українського Червоного Хреста.

Відкритий семінар охопив понад 200 учасників, серед яких співробітники Японського Червоного Хреста, представники громадського сектору, Уряду і державних агенцій Японії та інші партнери.

Share this post