160 вікон та майже 1200 квадратних метрів нового даху встановлено в одній з дніпровських лікарень, яка неодноразово страждала від ракетних обстрілів

160 вікон та майже 1200 квадратних метрів нового даху встановлено в одній з дніпровських лікарень, яка неодноразово страждала від ракетних обстрілів

Дніпропетровська обласна організація Українського Червоного Хреста в партнерстві з Люксембурзьким Червоним Хрестом вже не вперше відновлює пошкодження цього медзакладу, що виникли внаслідок ракетних атак на Дніпро.

«Наймасштабніших руйнувань заклад зазнав наприкінці 2022 року, тоді ракета влучила в один з корпусів лікарні, вибуховою хвилею розбило близько 500 вікон. В палатах, з розбитими вікнами температура подекуди сягала +6 градусів. В той же  день, коли стався “приліт” керівництво лікарні звернулося до Дніпропетровської обласної організації Українського Червоного Хреста з проханням про допомогу», — розповідає Тамара Сорочан, медична директорка із стаціонарної терапевтичної допомоги.

Медикиня додає: допомога надійшла дуже швидко, та особливо їх вразила якість робіт, адже вікна, які встановлювали з утепленням, москітними сітками, вони вологостійкі та дуже надійні.

Роботи з відновлення проводили і на даху. Охопили 2 корпуси медзакладу. Ремонтували м’яку та шиферну покрівлю, які постраждали від уламків та вибухової хвилі, внаслідок ракетного удару.

Аби зустрітися особисто із керівництвом та лікарями медичного закладу до Дніпра прибула голова місії Люксембурзького Червоного Хреста. Спільно з представниками Дніпропетровської обласної організації та керівником Східного Міжрегіонального офісу, Худобахшова Гулнамо відвідала відремонтовані корпуси лікарні.

Голова місії наголосила: «Дніпро та частина Донеччини, підконтрольна уряду України, є стратегічними регіонами для Люксембурзького Червоного Хреста. З 2022 року Люксембурзький Червоний Хрест в партнерстві з Українським Червоним Хрестом відновили 13 лікарень, де провели ремонт вікон, дахів, а в деяких лікарнях провели капітальний та поточний ремонти. Крім того, ми забезпечили ці ж лікарні медичним обладнанням та витратними матеріалами. У 2024 році Люксембурзький Червоний Хрест та Український Червоний Хрест реконструюють 125 індивідуальних будинків, дві лікарні та приміщення Українського Червоного Хреста у Кривому Розі. Крім того, спільно з Українським Червоним Хрестом ми обговорюємо план на 2025 рік, який передбачає оновлення медичної та іншої соціальної інфраструктури».

Share this post