Представники Українського Червоного Хреста були присутні на конференції «Грошова допомога для внутрішньо переміщених осіб»

Представники Українського Червоного Хреста були присутні на конференції «Грошова допомога для внутрішньо переміщених осіб»

Конференція «Грошова допомога для внутрішньо переміщених осіб» була організована вчора у Києві Тимчасовою спеціальною комісією Верховної Ради України з питань захисту майнових і немайнових прав ВПО та інших осіб, які постраждали внаслідок збройної агресії рф проти України за підтримки Програми USAID «Рада:Наступне покоління».

На заході було присутні народні депутати, представники Кабінету Міністрів, організації державної влади, міжнародних партнерів та громадських організацій. Серед них виступали Павло Фролов, Мортен Енберг, Ірина Верещук, Максим Ткаченко та інші. Розглядали поточний стан та проблеми грошової допомоги ВПО в Україні, вдосконалення механізмів грошових виплат, співпрацю державних та недержавних організацій, уряду і парламенту задля забезпечення скоординованого і комплексного реагування на потреби ВПО. Представники Українського Червоного Хреста, як співголови Робочої групи з питань готівки в Україні Cash Working Group, презентували досягнення, проблематику та обговорили у співпраці між Урядом України та Міжнародними та Національними гуманітарними організаціями шляхи вирішення питань надання грошової допомоги ВПО задля підвищення ефективності у допомозі вразливим категоріям населення.

 

Share this post