2500 провідників Укрзалізниці пройшли тренінг з першої допомоги від Українського Червоного Хреста

2500 провідників Укрзалізниці пройшли тренінг з першої допомоги від Українського Червоного Хреста

З початку року інструктори з першої допомоги Українського Червоного Хреста провели десятки 6-годинних тренінгів для спеціалістів Укрзалізниці, які щодня працюють з пасажирами, зокрема супроводжують евакуаційні потяги з прифронтових територій.

«Головною метою таких навчань є підготувати провідника до правильного алгоритму дій у разі надзвичайної ситуації через погіршення стану здоров’я пасажира. І випадки можуть бути різні: починаючи від травми або поранення, і закінчуючи втратою свідомості. Наші тренінги — це 60% відсотків практичні відпрацювання, які за умови правильного виконання, рятують життя. Тому наші інструктори працюють з невеликими групами, аби протягом тренінгу кожен з учасників мав можливість потренуватись на манекенах, самостійно накласти пов’язку або ж турнікет», — наголосила Надія Ямненко, керівниця відділу першої допомоги Українського Червоного Хреста.

На другому році повномасштабного вторгнення навички надання першої допомоги залишаються актуальними як ніколи. За цей рік понад 250 тисяч осіб пройшли навчання від тренерів та інструкторів Українського Червоного Хреста і готові рятувати життя в екстрених ситуаціях.

Share this post