Організація заходу “Соціальне відновлення України”

Організація заходу “Соціальне відновлення України”

У Берліні у приміщенні Бундестагу (Будинок Якоба Кайзера) відбувся захід «Соціальне відновлення України – місцевий підхід», організований Українським Червоним Хрестом, Карітас України та Карітас-Спес Україна за підтримки Німецького Червоного Хреста в рамках Міжнародної конференції з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference – URC2024).

Під час панельних дискусій представники громадянського суспільства України та Німеччини, а також представники неурядових організацій, влади та бізнесу обговорили підходи та можливості щодо сприяння відновленню та відбудові України.

«Бойові дії, масштабні обстріли – все те, що поглиблює гуманітарну кризу в Україні. Український Червоний Хрест робить все, щоб її вирішити. Ми допомогли вже понад 12,5 мільйонам українців і продовжуємо робити це доти, доки така допомога буде потрібною. Підтримка українського Уряду та міжнародної спільноти надзвичайно важлива для визнання значного внеску українського громадянського суспільства у зусилля з відновлення України. Важливо, щоб представники громадянського суспільства відігравали ключову роль у формуванні відповідної політики та реформ», – зазначив Максим Доценко, генеральний директор Українського Червоного Хреста.

Водночас Крістоф Йонен, керівник відділу міжнародного співробітництва Німецького Червоного Хреста підкреслив: «Збройний конфлікт, що триває в Україні, негативно позначився не лише на будівлях та об’єктах критичної інфраструктури, але й на суспільстві в цілому».

Ця подія стала можливою також завдяки підтримці Нільса Аннена, депутата німецького Бундестагу і парламентського державного секретаря Федерального міністра економічного співробітництва та розвитку.

 

Share this post