Український Червоний Хреста взяв участь у Міжнародній конференції з питань відновлення України

Український Червоний Хреста взяв участь у Міжнародній конференції з питань відновлення України

Український Червоний Хреста взяв участь у Міжнародній конференції з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference – URC2024), яка цими днями проходить у Берліні. Вона покликана об’єднати лідерів урядів багатьох країн, представників міжнародних організацій, бізнесу та громадянського суспільства.

Український Червоний Хрест на конференції представляють генеральний директор Максим Доценко, заступник генерального директора Ілля Клецьковський та керівник Департаменту стратегічного партнерства та міжнародних звʼязків Ірина Бойчева.

URC2024 покликана консолідувати сталу міжнародну підтримку для відновлення, відбудови, реформування та модернізації України. Загалом, мета полягає у створенні стійких систем соціальної допомоги населенню та підвищенні обізнаності щодо відповідних потреб. Основна увага приділяється місцевому підходу. Водночас для виконання цього завдання життєво важливим є довгострокове зміцнення та залучення організацій до процесу відновлення.

Ключову увагу буде зосереджено на наступних чотирьох аспектах:

  • залучення бізнесу для забезпечення стійкості та економічного зростання;
  • соціальне відновлення та людський капітал в умовах сьогодення та майбутнього;
  • відновлення громад та регіонів, роль місцевих громад у відновленні, розподілі фінансових ресурсів та розбудові подальшої спроможності держави;
  • євроінтеграція, яка є сприятливим для економічного зростання, інвестиційної безпеки та сталого відновлення конкурентоспроможної економіки.

Цьогоріч учасниками заходу стали лідери урядів, представники українських та міжнародних організацій, бізнесу та громадянського суспільства, які обговорили підходи та можливості щодо сприяння подальшому відновленню та відбудові.

Share this post