690 медсестер Першого медичного об’єднання Львова пройшли навчання від Українського Червоного Хреста

690 медсестер Першого медичного об’єднання Львова пройшли навчання від Українського Червоного Хреста

Від початку року у Львові з метою підвищення стандартів та якості роботи середнього медичного персоналу в рамках проєкту «Розвиток медсестринського потенціалу» проводиться серія навчань від команди Українського Червоного Хреста за підтримки Канадського Червоного Хреста на базі Першого територіального медичного об’єднання Львова.

Так, вже відбулись тренінги з вдосконалення теоретичних та практичних навичок. Учасники та учасниці мали можливість перейняти світовий досвід взаємодії з пацієнтами та відпрацювати навички, необхідні для використання в їхній щоденній роботі. Навчання відбувається у симуляційному центрі, що дозволяє отримати навички у безпечному та контрольованому середовищі стільки разів, скільки це необхідно, допоки не буде досягнуто очікуваного результату. Такий підхід допомагає підготувати спеціалістів до ситуацій, з якими вони можуть зіткнутися у реальній клінічній практиці.

Загалом програма навчання включає наступні теми, розроблені спеціально для цього проекту , а саме:

  • профілактика та контроль інфекцій (ПКІ);
  • ін’єкційні препарати та терапія для медсестер;
  • догляд за лежачими пацієнтами;
  • медсестринські навички;
  • підтримка елімінації.

Варто наголосити, що теми тренінгів підібрані та розроблені делегатами від Канадського Червоного хреста Файзою Раб та Лінн Хендерсон на основі проведеної оцінки потреб у координації з Першим медичним об’єднанням Львова.

Завдяки такому підходу до навчання, у медперсоналу є можливість протягом короткого терміну підвищити кваліфікацію, покращити такі необхідні навички і вже зараз надавати якісну допомогу, не витрачаючи роки на перепідготовку.

Share this post