У Херсоні та селі Білозерка відбулися тренінги з першої психологічної допомоги Українського Червоного Хреста

У Херсоні та селі Білозерка відбулися тренінги з першої психологічної допомоги Українського Червоного Хреста

Учасниками стали волонтери та співробітники Білозерської районної організації Українського Червоного Хреста України та Центральної районної організації Українського Червоного Хреста в м. Херсон. Вони мали можливість отримати основні знання про надання допомоги різним категоріям населення, вміти визначати людей в стані сильного стресу та перенаправляти до фахівців у разі потреби.

Евакуація людей з небезпечних регіонів, реагування на надзвичайні ситуації, проведення заходів з метою підтримки постраждалого населення, надання найнеобхіднішої інформації під час або після кризових подій – це одні з основних завдань команди напрямку психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. Наразі Херсонська область перебуває під постійними обстрілами, тому ми маємо своєчасно та ефективно підтримувати кожного, хто цього потребує.

Набуті знання та навички можуть бути важливими для учасників не лише під час впровадження діяльності, а й у повсякденному житті. Адже турбота про себе дозволяє краще допомагати іншим та бути більше стійкими до надзвичайних ситуацій.

Share this post