Український Червоний Хрест надає послуги у сфері ментальної та фізичної реабілітації

Український Червоний Хрест надає послуги у сфері ментальної та фізичної реабілітації

Про це говорили сьогодні під час Саміту «Шлях ветерана від військової служби до цивільного життя», організованого Міністерством у справах ветеранів України у Києві за підтримки Українського Червоного Хреста.

Саміт – це платформа для об’єднання зусиль державного та громадського секторів, бізнесу, представництв іноземних країн та міжнародних організацій, які прагнуть підтримувати ветеранів/-ок, орієнтовані на їх повернення у колективи, сприяти їх адаптації у різних сферах цивільного життя. Учасники саміту також під час дискусійних панелей обговорили шляхи повернення ветерана до його рідних, до громади та загалом становлення до ветерана як активної частини суспільства.

 «Цінність діяльності Українського Червоного Хреста сьогодні – це надання широкого спектру послуг у сфері фізичної та психічної реабілітації, а саме: надання психосоціальної підтримки, першої психологічної допомоги, консультування, послуги реабілітації на дому, забезпечення допоміжними засобами реабілітації, надання рекомендацій по адаптації житла, грошової допомоги, а також встановлення інклюзивних спортмайданчиків. Завдяки нашій розгалуженій мережі по всій країні, ми надаємо послуги безпосередньо у громадах, що дозволяє покривати різні категорії населення, навіть, у найвіддаленіших населених пунктах» – Тетяна Ющенко, керівниця відділу фізичної та психічної реабілітації Департаменту реабілітації та підтримки Українського Червоного Хреста. Водночас, нещодавно нами спільно з Мінветеранів запущено Єдину гарячу ветеранську лінію, яка надає інформаційні, консультативні та психологічні послуги ветеранам та їх родинам».

Варто наголосити, що починаючи з 2022 року за підтримки Українського Червоного Хреста відновлено реабілітаційний центр у Лютежі, реконструйовано Центр «Незламні» у Львові, надано обладнання для реабілітаційного центру у Бородянці на Київщині.

Наразі Українським Червоним Хрестом розробляється інформаційна кампанія щодо інклюзивності маршруту отримання послуг в громаді, а також зменшення стигми щодо людей з інвалідністю.

Share this post