Український Червоний Хрест продовжує впроваджувати послугу психосоціального консультування для населення

Український Червоний Хрест продовжує впроваджувати послугу психосоціального консультування для населення

Нещодавно відбувся черговий 40-годинний тренінг з підготовки фахівців з психосоціального консультування. Відтепер до команди консультантів доєдналися співробітники та волонтери з Харківської області, які зможуть надавати підтримку населенню Ізюма, Лозової, Краснограда та Харкова.

Наразі дана послуга вже впроваджується фахівцями та волонтерами Українського Червоного Хреста у Дніпропетровській, Кіровоградській, Херсонській, Запорізькій та Миколаївській області.

Що таке «психосоціальне консультування»? Це індивідуальна робота з людиною у межах 5-6 зустрічей. Техніки, які використовуються під час цих зустрічей допомагають запобігти переростанню дистресу у щось більш серйозне та подолати складні життєві ситуації. Сесії спрямовані на те, щоб допомогти людям навчитися впоратися як з емоційною напругою, такою як тривога, страх, злість, сум тощо, так і з розв’язанням практичних проблем: конфлікти у стосунках, пошук роботи та засобів існування, адаптація до нового середовища тощо.

Травень – місяць обізнаності про ментальне здоровʼя в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?”, створеної за ініціативи Першої леді Олени Зеленської. У підтримку проєкту як експерт у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки Український Червоний Хрест продовжує розвивати систему навчання та шляхи підтримки населення.

Share this post