Український Червоний Хрест спільно із партнерами по Міжнародному Руху Червоного Хреста розробить дорожню карту з гуманітарного реагування напрямку реабілітації

Український Червоний Хрест спільно із партнерами по Міжнародному Руху Червоного Хреста розробить дорожню карту з гуманітарного реагування напрямку реабілітації

Сьогодні у Львові проходить одноденний реабілітаційний форум за участі партнерів по Міжнародному Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, організований Українським Червоним Хрестом. Метою заходу є створення спільної дорожньої карти з гуманітарного реагування напрямку реабілітації для вирішення термінових потреб та запитів людей, що постраждали внаслідок війни.

«Питання реабілітації сьогодні вийшло на новий рівень. Воно важливе не лише для гуманітарних організацій, уряду, але й загалом суспільства. Незважаючи на те, що протягом двох років війни, відкрито багато реабілітаційних центрів, впроваджено численні програми з реабілітації та підтримки, наразі ми бачимо, що цього недостатньо. З кожним днем кількість потребуючих зростає. Сьогодні маємо обговорити як зробити ще більше добрих справ у сфері реабілітації, як допомогти ще більшій кількості ветеранів та розробити більше ефективних рішень задля них», – підкреслив Максим Доценко, генеральний директор Українського Червоного Хреста.

«Мій досвід співпраці з Українським Червоним Хрестом триває з 2022 року. Саме тоді вперше я познайомився з командою та керівництвом організації. За два роки ми реалізували вже декілька потужних проєктів, але це лише частина наших ідей, оскільки попереду ще багато планів, і найперше – ми вже розбудовуємо гуманітарну екосистему з реабілітації та підтримки у Львові, аби люди могли отримувати якісну допомогу», – наголосив Андрій Садовий міський голова Львова.

Нагадуємо, що другий рік поспіль у Львові за ініціативи Українського Червоного Хреста та мера міста Львова проходить Міжнародний реабілітаційний форум за участі міжнародних експертів, фахівців та стейкхолдерів з питань фізичної та ментальної реабілітації.

Share this post