У Кропивницькому провели тренінг для менеджерів й волонтерів Клубів активного довголіття

У Кропивницькому провели тренінг для менеджерів й волонтерів Клубів активного довголіття

За підтримки Швейцарського Червоного Хреста Кіровоградська обласна організація Українського Червоного Хреста провела тренінг для менеджерів й волонтерів Клубів активного довголіття. Участь у тренінгу брали представники територіальних громад м. Гайворон, м. Новомиргород, м. Знам’янка, с. Добровеличківка, с. Мошорине, с. Онуфріївка, с.Богданівка. На тренінгу учасники більше дізналися про діяльність Українського Червоного Хреста; взяли участь у воркшопі; обговорили питання з організації Клубів активного довголіття.

Разом учасники визначили основні вектори роботи Клубів активного догвоглітия в області:

  • фізична активність — скандинавська хода, руханки, танці, фізично-лікувальна культура;
  • вокально-хорова діяльність;
  • декоративно-прикладне мистецтво.

Також учасники розглянули можливі виклики в реалізації діяльності напряму «Активне Довголіття», обговорили можливості по залученню коштів та волонтерів для подальшої діяльності Клубів. Для менеджерів й волонтерів було проведено 6-годинний тренінг з першої допомоги від інструкторів Українського Червоного Хреста.

Нагадаємо, що Клуби активного довголіття — це місце, де люди літнього віку можуть спілкуватися з однодумцями, соціалізуватися, отримувати всебічну підтримку, здобувати нові навички, проявляти свою волонтерську чи громадську позицію тощо.

Share this post