Сьогодні у Львові відкрито західний міжрегіональний офіс Українського Червоного Хреста

Сьогодні у Львові відкрито західний міжрегіональний офіс Українського Червоного Хреста

У Львові відбулось офіційне відкриття міжрегіонального офісу Українського Червоного Хреста, який стане операційним центром з надання гуманітарної допомоги населенню Львівської, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської та Рівненської областей. У заході взяли участь представники Національного комітету Українського Червоного Хреста, перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, а також представники Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця і партнерські національні товариства, що представлені в Україні.

 «Ціль нашого офісу — зміцнення потенціалу обласних організацій. Він має стати центром, де ми обмінюватимемося досвідом та ресурсами, де будуть народжуватися рішення та ідеї. Дякую всім, хто доклав зусилля до цієї події, і ми маємо такий потужний результат. Впершу чергу вдячний головам обласних організацій, оскільки вони є серцем нашого Руху, а також партнерам, які нас підтримують та дають можливість розвиватись», — наголосив Володимир Гаврилюк, керівник західного міжрегіонального офісу.

Президент Українського Червоного Хреста Микола Поліщук підкреслив: «Міжрегіональний центр у Львові стане центром консолідації гуманітарної допомоги населенню України. Тут будуть створюватись нові програми та правила реагування на гуманітарні виклики та реалії сьогодення».

 «Український Червоний Хрест з перших днів війни став надійним партнером міста Львова і всієї України загалом. Тисячі вагітних жінок приїжджали тоді у місто. Зараз нас запитують як вдалось ефективно реагувати, щоб допомогти цим людям, ми повідаємо — завдяки Українському Червоному Хресту. Протягом декількох місяців було побудовано центр для жінок з дітьми та вагітних ВПО. До сьогодні у ньому проживають люди. Якщо спитають, хто став першим партнером реабілітаційного центру, який допомагає пораненим — то це був Український Червоний Хрест. І у найближчому часі ми знову плануємо ще один спільний масштабний проєкт, пов’язаний ще з одним реабілітаційним центром, де рятуватимуть життя українців. Дякую вам за співпрацю», — підкреслив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«З початком повномасштабного вторгнення Львів став для багатьох людей прихистком. Він надав ту допомогу та безпеку, якої потребували люди. Саме у Львові два роки тому розпочались одні з найбільших проєктів Українського Червоного Хреста. Для нас надзвичайно символічно, що сьогодні ми відкриваємо західний міжрегіональний офіс саме у Львові і дякую всій команді та партнерам за пророблену роботу», — сказав Максим Доценко, генеральний директор Українського Червоного Хреста.

Share this post