У Харкові інструктори Українського Червоного Хреста навчають першій допомозі

У Харкові інструктори Українського Червоного Хреста навчають першій допомозі

У місті, де щодня лунають вибухи, є загроза обстрілів та ракетних ударів, кожен має знати й володіти навичками першої допомоги. Адже ніхто не знає, де і що може трапитися, але від вмінь очевидців надзвичайної ситуації часто залежить життя постраждалих.

Так, нещодавно інструктори Харківської обласної організації Українського Червоного Хреста провели шестигодинний тренінг для жінок та дівчат «Затишно space» — осередку від БФ «Схід SOS». Учасниці вчилися життєво важливих технік та алгоритмів надання першої допомоги, зокрема: серцево-легеневої реанімації, користуватися дефібрилятором, правильно транспортувати, аби уникнути подальших травм тощо. Крім того, інструктори розказали, як потрібно діяти при різних невідкладних станах: опіках, болю у серці, інсульті, судомам, зомлінні, укусах тварин тощо.

«Щиро дякую за тренінг: час промайнув непомітно. Я отримала не тільки теоретичні, а практичні знання, які тепер можу використовувати в разі необхідності, аби врятувати життя як своє, так й іншої людини», – зазначила одна з учасниць навчань.

«Затишно space» – осередок, який має на меті захистити, надати безоплатну психологічну, юридичну й соціальну допомогу відвідувачкам, які постраждали внаслідок війни чи перебувають у складних життєвих обставинах, а також протидіяти гендерно зумовленому насильству. Проєкт реалізується благодійним фондом Схід SOS спільно з міжнародною гуманітарною організацією CARE за підтримки уряду Канади.

Share this post