Представники Українського Червоного Хреста взяли участь у форумі-діалозі «Житло для внутрішньо переміщених осіб»

Представники Українського Червоного Хреста взяли участь у форумі-діалозі «Житло для внутрішньо переміщених осіб»

Вчора на Закарпатті пройшов форум, присвячений проблематиці та шляхам вирішення питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб. Серед учасників заходу були представники Уряду, зокрема Міністр соціального захисту України Оксана Жолнович, представники громад та профільних відомств, міжнародних організацій, таких як ООН, МОМ, “Карітас” та інших українських організацій.

Віцепрезидент Українського Червоного Хреста Іванна Сабо під час свого виступу наголосила, що сьогодні в Україні завдяки донорам на партнерам Український Червоний Хрест реалізовує ряд проєктів із будівництва житла для тих, хто рятуючи життя, залишився без даху над головою. Відтак, у Чернігові вже 112 сімей минулого року отримали ключі від квартир у модульному містечку. Крім того, вже йдуть роботи із зведення житла для ВПО на Закарпатті, у Житомирській та Чернівецькій областях.

Варто наголосити, що тема відбудови для Українського Червоного Хреста наразі є однією з пріоритетних напрямків діяльності. Окрім облаштування прихистків, реконструкції медичних закладів та реабілітаційних центрів, Український Червоний Хрест долучається до відновлення домогосподарств, пошкоджених війною.

Share this post