ЗШР з Закарпаття успішно пройшов навчання з International Trauma Life Support

ЗШР з Закарпаття успішно пройшов навчання з International Trauma Life Support

Навчання та вдосконалення навичок — запорука успіху командної роботи, особливо в умовах надзвичайних ситуацій. Тому волонтери загонів швидкого реагування Українського Червоного Хреста, які одні з перших прибувають на місця ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, регулярно навчаються.

Так, шість волонтерів загону швидкого реагування Закарпатської обласної організації Українського Червоного Хреста пройшли навчання та успішно склали іспит на сертифікацію за міжнародним тренінгом International Trauma Life Support (ITLS) від Центру спеціальної підготовки у місті Київ.

Тренінг International Trauma Life Support – Duty to Respond направлений на менеджмент критичного травмованого пацієнта особами, що за посадовими обовʼязками зобовʼязані надавати першу допомогу та першими прибувають на місце надзвичайної ситуації. Даний тренінг акредитований міжнародною спільнотою Commission on Accreditation for Pre-Hospital Continuing Education, є обовʼязковим до проходження рятувальними службами закордоном та визнається у 83 країнах світу.

Програма включала: оцінку місця події, первинний і вторинний огляд пацієнта, алгоритм САВС; менеджмент критичних кровотеч, дихальних шляхів, методи фіксації травм, управління надзвичайними ситуаціями на місці події, відпрацювання 16 сценаріїв критичних станів. Навчання складалось більше з практичних занять та відпрацювань навичок.

Вітаємо команду волонтерів. З новими навичками та знаннями наші волонтери краще підготовлені до викликів, з якими вони можуть зіткнутися під час надзвичайних ситуацій.

Share this post