Візит представників Röda Korset до Сумської обласної організації Українського Червоного Хреста

Візит представників Röda Korset до Сумської обласної організації Українського Червоного Хреста

«То я була одна, а тут, на зустрічах, знайшла собі подругу. І сьогодні у мене настрій значно кращий, бо я знала, що прийду сюди» – розповіла одна з учасниць заходу з психосоціальної підтримки, пані Валентина.

До Сумська обласна організація Українського Червоного Хреста відбувся візит представників Röda Korset (Шведського Червоного Хреста), які мали на меті познайомитись з діяльністю та визначити потреби на місцевому рівні. В рамках візиту колеги відвідали заходи для людей похилого віку, які щотижня  проводяться у Сумській бібліотеці-філії № 10.

Зазначимо, що між Національними товариствами України та Швеції підписано Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю до 2030 року. Про перспективи партнерства та підтримку населення розповіли програмний менеджер Almazbek Usenov і представник Шведського Червоного Хреста в Україні Karen Bjonerstad.

Психолог Юлія Гриценко розповіла, що такі заходи проводяться не лише, щоб створити простір для спілкування, а й для підтримки учасників у цей непростий час. Відкрите спілкування, відчуття безпеки та позитивні відгуки показали, що взаєморозуміння та підтримка дуже важливі для людей похилого віку. Тому наша команда поруч з кожним, хто цього потребує.

Share this post