У Миколаєві відбулася зустріч з представниками Всеукраїнської програми психічного здоров’я «Ти як?»

У Миколаєві відбулася зустріч з представниками Всеукраїнської програми психічного здоров’я «Ти як?»

На базі Миколаївської обласної організації Українського Червоного Хреста відбулась робоча зустріч, у якій взяли участь представники Миколаївської обласної державної адміністрації, Всеукраїнської програми психічного здоров’я «Ти як?» у Миколаївській області та Миколаївського обласного центру психічного здоров’я.

Мета зустрічі – опрацювання системи взаємодії в рамках реалізації програми на обласному рівні.

Наразі система надання послуг у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в області включає психологів, психотерапевтів, психіатрів, клінічних психологів спеціалізованих закладів, лікарів, які пройшли навчання за програмою від Всесвітньої організації охорони здоров’я, а також неурядові організації. Серед неурядових організацій одним з експертів у даній сфері є Український Червоний Хрест. Тому подібні зустрічі важливі для розвитку напрямку на рівні як громади, так і всієї країни.

Нагадаємо, що Всеукраїнська програма ментального здоров’я “Ти як?”, створена за ініціативою Олени Зеленської, реалізується у співпраці з Координаційним центром КМУ, Міністерством охорони здоров’я України та за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я. Мета програми – навчання мешканців України турботі про власне психічне здоров’я та оновлення системи психосоціальної підтримки, щоб зробити послугу доступною.

Фото: Миколаївська обласна державна адміністрація.

Share this post