Представники Українського Червоного Хреста з дипломатичною місією відвідали Швецію

Представники Українського Червоного Хреста з дипломатичною місією відвідали Швецію

Так, під час візиту делегація на чолі з генеральним директором Українського Червоного Хреста зустрілася із 13 депутатами парламенту Швеції, які відводять значне місце українському питанню у своїй діяльності. Під час зустрічей було обговорено потреби українського населення, надання гуманітарної допомоги та відновлення України.

В рамках візиту було проведено ряд стратегічних сесій, що стосувались питань психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та загалом довгострокової підтримки України під час війни. А в результаті зустрічей з представниками Шведського Червоного Хреста були обговорені можливості та виклики для діяльності партнерських національних товариств, проведено двостороннє ознайомлення з поточною діяльністю та окреслено плани подальшої співпраці.

Окрім того, представники Українського Червоного Хреста зустрілися із Карлом Хартцелом, керівником Департаменту багатостороннього управління та гуманітарної політики Міністерства закордонних справ Швеції, для обговорення подальшого надання гуманітарної допомоги, необхідності дотримання підходу локалізації, гнучкості та стандартизації умов отримання гуманітарної допомоги. Під час зустрічі пан Хартцел наголосив на подальшій допомозі у відновленні України після війни та подальшої довгострокової підтримки України.

А 18 квітня урочисто підписано Меморандум про взаєморозуміння до 2030 року, що має прецедентний характер довгострокової підтримки і свідчить про поглиблений рівень співпраці між Українським і Шведським Червоними Хрестами.

Share this post