Отримати грантову підтримку зможуть вразливі категорії населення на відкриття бізнесу від Українського Червоного Хреста на Тернопільщині

Отримати грантову підтримку зможуть вразливі категорії населення на відкриття бізнесу від Українського Червоного Хреста на Тернопільщині

Наразі у Тернопільській області приймаються заявки від населення для відкриття або розвитку бізнесу. Виплати здійснюватимуться в рамках проєкту «Перезавантаження: розширення можливостей для працевлаштування».

Отримати грантову підтримку зможуть вимушено переміщені особи, ветерани та їхні сім’ї, люди з інвалідністю. Як зазначила координатор проєкту у Тернопільській обласній організації Українського Червоного Хреста Оксана Теслюк, цього року буде видано 60 грантів. У Тернопільській області проєкт стартував у серпні 2023 року за сприяння Іспанського Червоного Хреста та Швейцарського Червоного Хреста. Загалом, заявки на участь в проекті подало приблизно 200 людей.

Нагадаємо, що пілотування проєкту «Перезавантаження: розширення можливостей для працевлаштування» реалізується за підтримки Іспанського Червоного Хреста та інших партнерів у 5 областях України: Тернопільській, Миколаївській, Черкаській, Вінницькій та Кіровоградській. Він передбачає навчання, перекваліфікацію чи емоційну підтримку людей, які знаходяться в пошуку роботи, а також видачу мікрогрантів на відкриття чи відновлення бізнесу. Наразі в регіонах проводяться тренінги та інформаційні сесії, а також продовжується прийом заявок на отримання грантової підтримки.

Окрім того, інформаційну підтримку щодо мікрогрантів можуть отримати мешканці 5 областей, де реалізується проєкт. А підтримку з питань пошуку роботи – мешканці з усієї України. Для уточнення деталей звертайтесь на загальнонаціональну гарячу лінію Українського Червоного Хреста 0 800 332 656.

Матеріал: Суспільне: новини.

Share this post