Комфортні умови та затишок: на Черкащині Український Червоний Хрест продовжує облаштовувати прихистки для розміщення внутрішньо переміщених осіб

Комфортні умови та затишок: на Черкащині Український Червоний Хрест продовжує облаштовувати прихистки для розміщення внутрішньо переміщених осіб

Цього разу у Камʼянській міській територіальній громаді Черкаська обласна організація Українського Червоного Хреста активно підтримала розвиток та відбудову одного з прихистків області — будинка, де може проживати близько 60 осіб. Він розташований у затишному місці, має 20 кімнат для проживання родин, кімнати для обслуговування, кухонний блок та санітарну зону.

Щоб будинок став придатним для життя людей, які тікають через небезпеку з рідних домівок, Черкаська обласна організація Українського Червоного Хреста за проектом підтримує облаштування прихистку. Вже закуплено та завезено 6 холодильників, 8 мікрохвильових печей, 4 електричних плити, 4 пральні машини, 7 електричних чайників, 13 обідніх столів, 52 обідні стільці та один потужний генератор. Протягом весни планується забезпечення цього місця іншими необхідними меблями, зокрема наразі триває закупівля шаф для одягу, приліжкових тумб, односпальних та двоярусних ліжок, матраців, кухонних навісних шаф тощо.

Черкаська обласна організація Українського Червоного Хреста спрямовує сили та ресурси для допомоги внутрішньо переміщеним родинам. Більшість ВПО – це жінки і діти, домівки яких зруйновані війною. Тож важливо не тільки надати людям житло, але й потурбуватися про затишок, аби максимально наблизити комфорт до того, який був у їх рідних стінах.

Допомога здійснюється за підтримки нашого міжнародного партнера Canadian Red Cross.

Share this post