Догляд вдома: історія пані Лариси та її соціальної помічниці

Догляд вдома: історія пані Лариси та її соціальної помічниці

«Протягом 2 років до нашої зустрічі вона могла знаходитись вдома певний час без їжі, грошей, засобів зв’язку та часто без можливості вийти на вулицю через стан свого здоров’я. Житло також було у доволі поганому стані, оскільки вона не мала змоги за ним доглядати. У своє житло та своє життя вона нікого не впускала, але мене чомусь впустила. Можливо тому що мене звати так само, як й її хрещену матір, така випадковість. Наразі я стала для неї ніби мамою: допомагаю та підтримую як можу», —розповідає соціальна помічниця Українського Червоного Хреста Лариса про свою підопічну.

Лариса практично кожного дня надає допомогу по домогосподарству своїй підопічній пані Ользі: з прибиранням, закупівлею й доставкою продуктів та ліків, допомагає у вирішенні її соціальних потреб та підтримує емоційно. Наприклад, Лариса допомогла Ользі заключити декларацію з сімейним лікарем, для своєчасного та ефективного отримання медичної допомоги. Також через загострення стану свого здоров’я Ольга може легко травмуватися та потребувати першої допомоги, яку Лариса їй, за потреби, надає.

Лариса є однієї з понад тисячі соціальних помічників Українського Червоного Хреста, які кожного дня турбуються, емоційно підтримують та надають усю можливу допомогу самотнім людям, щоб зробити їх життя кращим, комфортнішим та якіснішим. Соціальні помічники Українського Червоного Хреста здійснюють догляд за понад 6500 самотніх людей літнього віку по всій Україні.

 

Share this post