Вдруге покидати свою домівку у пошуках безпечного місця: евакуація родини з с.Дмитрівка Великописарівської громади Сумщини

Вдруге покидати свою домівку у пошуках безпечного місця: евакуація родини з с.Дмитрівка Великописарівської громади Сумщини

Кордон Сумщини щодня обстрілюють. Жити там наразі небезпечно. Люди у відчаї, але наважуються залишити все, аби втекти до безпечних місць країни, подалі від вибухів та небезпеки.

Загін швидкого реагування Сумської обласної організації Українського Червоного Хреста допомагає у цьому людям. Регулярно команда виїжджає до прикордонних населених пунктів області та допомагає виїхати людям, які не мають власного транспорту чи обмежені у пересуванні через стан здоровʼя.

Цього разу допомогли евакуюватися родині з с.Дмитрівка.

Пані Надія з чоловіком бачили, як волонтери допомагали евакуюватися їх сусідам. Але тоді вони ще роздумували про виїзд, сподівалися, що ситуація покращиться. Хоч номер телефону волонтерів про всяк випадок зберегли. Їх родина вже тікала з самого кордону Сумщини, з Лукашівки. Вдруге тікати від обстрілів наважитися було важче, адже це знову переїзд, невідомість, та й рідні стіни важко залишати. Але чути вибухи, жити у страху — ще важче. Тож родина зателефонувала волонтерам й попросила допомогти з евакуацією.

З невеликими валізами, з вірним псом Бембою та на руках з 12-річною сліпою кішкою Гемою, Надія та Анатолій за декілька годин після дзвінка волонтерам вже їхали до Охтирки.

«Як же я її кину, вона така нещасна. Без мене ж пропаде. А чоловік сказав, що без Бемби зовсім не поїде», — пояснює Надія, тримаючи своїх домашніх улюбленців поруч.

Вже у місті Охтирський підрозділ Українського Червоного Хреста допоміг родині виконати їх прохання — дістатись до родичів у Богодухові. Наразі сімʼя проживатиме далі від обстрілів й чекатиме дня, коли ситуація на кордоні покращиться, щоб можна було повернутися додому.

Ми поруч.

Share this post