Український Червоний Хрест запускає мобільні реабілітаційні команди для роботи у віддалених громадах

Український Червоний Хрест запускає мобільні реабілітаційні команди для роботи у віддалених громадах

Український Червоний Хрест в рамках пілотування послуги реабілітації в громадах, надаватиме підтримку людям, які потребують додаткових послуг після проходження лікування та гострої фази реабілітації. Це ветерани війни, люди похилого віку чи особи з інвалідністю, а також люди інших вразливих категорій, які проживають у віддалених районах без вільного доступу до реабілітаційних послуг.

Мета — надання соціальних послуг з реабілітації та підвищення обізнаності населення України щодо доказових методів, адаптації та інтеграції в суспільство. Перша команда вже почала щоденні виїзди до Луцького району Волинської області. Кількість виїздів і маршрут регулюватиметься залежно від потреби місцевого населення.

«Послуга вже почала діяти у Волинській області, а згодом розпочнеться і в Рівненській області. Планується згодом поширити послугу на більшу кількість областей України. Наразі проєкт реалізується за підтримки Німецького Червоного Хреста, у співпраці із обласними департаментами охорони здоров’я», — зазначила керівниця департаменту реабілітації та підтримки Українського Червоного Хреста Анна Діденко.

До складу команди входять спеціалісти з реабілітації, які пройшли навчання на завчасно визначених клінічних базах, тренінги з першої психологічної допомоги та спеціалізовані тренінги від Всесвітньої організації охорони здоров’я й інших організацій, які представлені в Україні.

Сама послуга передбачає не лише супровід людини, а й навчання її та членів родини, доглядачів, опікунів, користуванню допоміжними засобами реабілітації, спілкуванню та догляду за особою з інвалідністю, допомозі в тому, щоб вона відчула себе повноцінним членом суспільства.

Реабілітація сприяє підвищенню якості життя людей з обмеженнями повсякденного функціонування, забезпечує їх соціальну адаптацію та рівні можливості. Тому Український Червоний Хрест робить все можливе, щоб забезпечити кращий доступ людей до послуг з реабілітації, та доповнити наявні послуги на рівні громад.

 

Share this post