У Славуті та Кам’янець-Подільському відкрито молодіжно-волонтерські простори Українського Червоного Хреста

У Славуті та Кам’янець-Подільському відкрито молодіжно-волонтерські простори Українського Червоного Хреста

Український Червоний Хрест відкрив одразу два волонтерсько-молодіжних простори за підтримки Данського Червоного Хреста в Хмельницькій області. Простори відкрито на базі закладів освіти у співпраці з місцевими партнерами та представниками державного сектору: у Славуті – на базі Славутської гімназії №1, у Кам’янець-Подільському – у співпраці з Благодійним фондом «SOS: штаб громадянської оборони». Всього планується відкриття більше 20 таких просторів по Україні.

Волонтерсько-молодіжний простір – це платформа для розвитку, навчання та взаємодії молодих людей. В облаштованому та сприятливому середовищі молодь здобуватиме нові знання та навички, особистісно зростатиме, досліджуватиме свої інтереси та можливості їх втілення у майбутньому. Під час участі у активностях, відвідувачі зможуть дізнатися про власні лідерські якості, сформувати активну життєву позицію, знайти однодумців і друзів, з користю проводити час, що дозволить сформувати спільноту активної молоді у громаді.

Учасники – це студенти та учні віком від 14 до 25 років, які шукають можливості для освіти, розвитку та творчості. Лідерами та активістами можуть стати молоді люди віком від 18 до 34 років, які цікавляться соціальними питаннями та прагнуть внести позитивні зміни в суспільство. Це творчі особистості, які шукають простір для самовираження та спілкування, а також волонтери Українського Червоного Хреста.

Простори можна відвідати за адресами:
– Хмельницька обл., м. Кам’янець -Подільський вул. Лесі Українки, 99;
– Хмельницька обл., м. Славута, вул. Покровська, 12.

Славутський молодіжний простір — перший в місті заклад з авторською програмою неформальної освіти, де молодь має можливість навчання та творчого розвитку, а також шлях до лідерства через поєднання освіти, ігор, вечорів кіно та підкастів. В рамках відкриття відбулась екскурсія приміщенням, презентація концепції молодіжного простору «YOUTH S» і майстер-клас з малювання. У просторі планується проведення волонтерами Українського Червоного Хреста навчальних сесій; курсів з лідерства; організація дозвілля молодих людей та розвиток їх творчих здібностей; популяризація Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця тощо. Простір представляли: голова Славутського Центру Любов Губаренко, фахівець з розвитку організацій та волонтерства Тетяна Губаренко, фахівець з розвитку молоді Світлана Дідух і волонтери Хмельницької обласної організації Українського Червоного Хреста. Також серед гостей були представники відділу розвитку волонтерства та молоді й Хмельницької обласної організації Українського Червоного Хреста, Данського Червоного Хреста, відділу Стратегічного розвитку громади, Управління освіти та навчальних закладів міста, Славутської молодіжної ради та фольклорного гурту «Перлинка».

«Вітаю всіх жителів міста Славута з відкриттям Молодіжного простору. Відтепер нам всім, молодим за документами і по духу, доступний простір для розвитку особистості. Ми повинні цінувати кожну мить, покращувати себе фізично і духовно заради і у вдячність до наших захисників» – зазначила громадська активістка громадської організації «Всеукраїнська ініціатива» Діана Дуда.

У Кам’янець-Подільському простір відкрито в приміщенні соціально-культурного центру «Подвір’я». Тут працюватиме волонтерська школа Українського Червоного Хреста, школа гуманітарної освіти та лідерства «Лідер змін», клуб настільних ігор та інтелектуального дозвілля «Game-За!», майстерня творчих активностей «ARTрум», кінотеатр «Last-ряд», школа «First Aid» – перша допомога та перша психологічна допомога, медійна студія. Урочисто відкривали простір: заступник голови Кам’янець-Подільської міської організації Українського Червоного Хреста Юлія Побережна, заступник Кам’янець-Подільського міського голови Дмитро Назаренко, керівник БФ «SOS: Штаб громадянської оборони» Анатолій Ковальській та керівниця проектів фонду Ганна Дубовська, голова ради ветеранів Микола Ящук і делегат Данського Червоного Хреста Іда Хінбо.

Зазначимо, що простори вже функціонують у Миколаєві та Первомайську Миколаївської області, Кропивницькому, Самборі та Червонограді Львівської області, а також у Білій Церкві Київської області. Щоб дізнатись більше інформації, звертайтесь до найближчої місцевої організації Українського Червоного Хреста в цих областях.

Одне із наших завдань – це сприяння побудові сильної місцевої громади з числа активної молоді в Україні. Ми впроваджуємо навчальні програми та курси гуманітарної освіти, спрямовані на формування культури ненасильства та миру через розвиток особистісних і життєвих навичок, впровадження принципів активного громадянства і соціальної згуртованості серед молоді.

Share this post