У Луцьку відбувся семінар з підготовки фахівців мобільних реабілітаційних команд Українського Червоного Хреста

У Луцьку відбувся семінар з підготовки фахівців мобільних реабілітаційних команд Українського Червоного Хреста

У рамках підготовки пілотного проекту Українського Червоного Хреста з реабілітації, відбувся семінар з оцінки навичок мобільної реабілітаційної команди. До заходу, який проходив у реабілітаційному центрі Луцька, долучились також представники Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Зазначимо, що в рамках проєкту Український Червоний Хрест надаватиме підтримку людям, які потребують фізичної терапії після проходження лікування та гострої фази реабілітації. Мова йде про ветеранів війни, людей похилого віку чи осіб з інвалідністю, а також людей інших вразливих категорій, які проживають у віддалених районах без вільного доступу до медичних послуг.

Під час семінару консультант з фізичної терапії та асистент фізичного терапевта, які входять до складу команди, продемонстрували методики, які будуть застосовуватись для фізичного відновлення людини, а також етапи роботи з усією родиною пацієнта.

Мобільна реабілітаційна команда на постійній основі виїздитиме у визначені населені пункти. Після успішного запуску пілоту у Волинській області, послуга надаватиметься в інших областях України.

Варто наголосити, що від початку повномасштабного вторгнення, в Україні значно збільшилась кількість населення, яке постраждало внаслідок бойових дій. Тому Український Червоний Хрест працює на тим, щоб забезпечити кращий доступ мешканців віддалених регіонів України до послуг з фізичної реабілітації. Проєкт реалізується спільно з Німецьким Червоним Хрестом.

Share this post