Допомога евакуйованим у Бердичеві

Допомога евакуйованим у Бердичеві

Раз на кілька днів до залізничного вокзалу міста Бердичева прибуває евакуаційний потяг. Загін швидкого реагування Українського Червоного Хреста Житомирської області та волонтери Бердичівської міської організації Українського Червоного Хреста виїжджають на чергування, аби зустріти людей та допомогти їм.

Волонтери допомагають знести з вагонів речі, зійти з потягу людям з інвалідністю та родинам з дітьми. Також за потреби людям надають першу психологічну допомогу та транспортують маломобільних людей до прихистків на спеціально обладнаному авто.

Так, нещодавно евакуаційним потягом з Покровського району Донецької області прибуло 87 внутрішньо переміщених осіб. Серед них були дві важкохворі особи, які волонтери загону швидкого реагування транспортували до спеціалізованих закладів.

З самого початку повномасштабного вторгнення рф Житомирська область стала прихистком для великої кількості внутрішньо переміщених осіб, які тікали сюди з інших регіонів, рятуючись від війни. Станом на лютий 2024 року в області налічується близько 60 000 ВПО. Наразі все ще продовжується евакуація осіб, які проживають у населених пунктах що знаходяться у безпосередній близькості до зони бойових дій. Волонтери Українського Червоного Хреста продовжують чергувати та надавати необхідну гуманітарну допомогу, підтримку й транспортування новоприбулим.

Share this post