Понад 310 000 дітей в Україні отримали психосоціальну підтримку від Українського Червоного Хреста

Понад 310 000 дітей в Україні отримали психосоціальну підтримку від Українського Червоного Хреста

Команда напрямку психічного здоров’я та психосоціальної підтримки Українського Червоного Хреста з початку повномасштабного вторгнення провела тисячі заходів з психосоціальної підтримки по всій Україні, залучивши до участі понад 310 000 дітей родин ВПО та інших вразливих категорій населення.

Щоб потурбуватись про добробут дітей, волонтери надають підтримку у форматі групових заходів. Це заняття з елементами творчості, активні ігри, сімейні заходи, а також спеціально розроблені програми з психосоціальної підтримки для дітей.

«Головна цінність заходів з психосоціальної підтримки для дітей від Українського Червоним Хрестом в тому, що вони розвивають навички, соціальну впевненість дітей, допомагають краще справлятися зі стресом, зосереджуватися, знаходити нових друзів. Також це дає відчуття полегшення батькам від того, що добробут їхніх дітей підтримується, і що вони можуть перебувати в безпечному просторі з іншими дітьми», – Катерина Крикля, керівник відділу психічного здоров’я та психосоціальної підтримки Українського Червоного Хреста розповіла про підтримку дітей, які постраждали через війну в Україні.

Наразі Український Червоний Хрест надає підтримку дітям:

  • у 23 областях України;
  • у 8 Центрах психосоціальної підтримки Українського Червоного Хреста у містах: Полтаві, Ужгороді, Львові, Івано-Франківську, Хмельницькому, Кам’янець-Подільському, Тернополі та Ірпені;
  • понад 60 просторах з психосоціальної підтримки по Україні;
  • на рівні місцевих організацій Українського Червоного Хреста, а також на базі партнерських організацій.

✨Сьогодні був насичений день для команд України Червоного Хреста з першої допомоги по всій Україні! ✨ Ми намагалися показати людям, що знання з першої допомоги доступні кожному й їх вагомість неможливо оцінити, адже, що може бути важливішим за людське життя?
👉🏻 Ділимося світлинами про те, як ми провели цей день. Більше фото у соціальних мережах за #ЯвміюНадаватиПершуДопомогу.
«Я вмію надавати першу допомогу, а ти?». Детальніше про тренінги та реєстрацію на них 👉🏻 https://redcross.org.ua/fat/
Більше про першу допомогу 👉🏻 https://t.me/FirstAidURCS
#першадопомога

Share this post