У 5 областях країни Український Червоний Хрест реалізує проєкт «Перезавантаження: розширення можливостей для працевлаштування»

У 5 областях країни Український Червоний Хрест реалізує проєкт «Перезавантаження: розширення можливостей для працевлаштування»

 

Сьогодні багато людей перебувають у пошуках роботи. Багато внутрішньо переміщених осіб втратили своє робоче місце через переїзд до безпечніших районів країни. Хтось вже знайшов собі роботу, а частина — досі не може влаштуватися. Тож проєкт «Перезавантаження: розширення можливостей для працевлаштування» реалізується, щоб надати підтримку й знання тим, хто перебуває у пошуках роботи.

Мета проєкту — допомогти людині отримати навички та знання, які вдосконалюватимуть її професійно, щоб в подальшому легше було влаштуватись на роботу. Тобто це навчальна платформа для отримання нової професії або покращення знань в існуючій професії.

Наразі проєкт реалізується у Черкаській, Миколаївській, Кіровоградській, Тернопільській та Вінницькій областях.

Проєкт передбачає проведення інформаційних сесій, після яких слідують індивідуальні консультації для кожної особи, що виявила таке бажання, під час яких визначають знання та вміння людини. Далі заплановано складання плану подальшого навчання людини для здобуття навичок, які допоможуть їй в професії. А також, що є головним, проєкт дає можливість оплатити навчання на обраних людиною курсах із набуття практичних навичок, актуальних сьогодні. Такими навичками можуть бути курси трактористів, водіїв, бухгалтерів із переходу на облікову систему фінансово-бухгалтерської звітності БАС, перукарів, швачок, курси із набуття цифрової грамотності та багато іншого. Перелік обмежений, але він включає професії, які на сьогодні є популярними та представлені серед вакансій.

Також, в рамках проекту передбачено надання обмеженої кількості міні-грантів для відновлення бізнесу для людей, що були вимушені переїхати, та місцевих мешканців у тих регіонах, де він запроваджується.

 «Консультування та навчання за визначеними напрямками людей, які вимушено переїхали з інших регіонів, не лише сприяє покращенню їхнього економічного становища, але й впливає на самооцінку та відчуття гідності, – підкреслила координатор проєкту Оксана Додон. – Завдяки працевлаштуванню люди можуть відчути себе корисними для суспільства, забезпечити гідний рівень життя для себе та близьких. Крім того, це сприяє зміцненню їх соціального становища та підвищує їх статус у новому оточенні».

Проєкт «Перезавантаження: розширення можливостей для працевлаштування» впроваджується в областях за підтримки Іспанського Червоного Хреста, а також у Тернопільській області – за підтримки Швейцарського Червоного Хреста, а в Миколаївській – за підтримки Данського Червоного Хреста.

Share this post