В Ірпені відкрито Центр психосоціальної підтримки Українського Червоного Хреста 

В Ірпені відкрито Центр психосоціальної підтримки Українського Червоного Хреста 

Центр психосоціальної підтримки (ПСП) в Ірпені — це вже восьмий центр, відкритий Українським Червоним Хрестом в Україні, метою якого є допомогти людям подолати стрес, зняти емоційну напругу, відчути себе в безпеці, налагодити спілкування з однолітками, краще адаптуватися до життя в умовах постійних змін і підвищити обізнаність про психічне здоров’я та психосоціальну підтримку.

“Сьогодні у Центр психосоціальної підтримки в Ірпені зможе звернутись кожен, хто цього потребує протягом дня і отримати необхідну допомогу. Для Українського Червоного Хреста пріоритетним завданням при організації просторів, зокрема для дітей, є облаштування укриттів. У цьому приміщенні також облаштовано сучасне укриття аби діти, які беруть участь у психосоціальних заходах, могли безпечно продовжувати свої заняття”, – зазначив Ігор Прокопенко, голова Київської обласної організації Українського Червоного Хреста.

У двох кімнатах Центру ПСП проводитимуться групові заняття з елементами творчості та активні ігри для дітей і дорослих, заходи для людей поважного віку, а також активності з метою підтримки всієї родини. Центр працюватиме щодня в будні й кожна людина, яка не здатна самостійно подолати стрес чи переживання, зможе звернутись за допомогою до центру протягом всього робочого дня. Окрім центру ПСП, у приміщенні також можна отримати іншу допомогу від Українського Червоного Хреста.

«В Україні зараз люди живуть у важких умовах. Дехто вимушено покинув власні домівки, змінив звичний спосіб життя та пережив події, які можуть впливати на психологічний стан. Особливо це стосується дітей, які дуже вразливі. А діти – це наше майбутнє. Тому нам потрібно надавати допомогу кожному, наскільки це можливо, щоб забезпечити краще майбутнє для всього населення. Завдяки діяльності Київської обласної організації Українського Червоного Хреста, яка вже протягом десяти років активно розвивається, це стає все більш можливим” – додала заступник міського голови Ірпеня Юлія Устич.

Такі центри вже працюють в Ужгороді, Полтаві, Львові, Івано-Франківську, Хмельницькому, Тернополі та Кам’янець-Подільському. Щобільше, психосоціальна підтримка населенню від Українського Червоного Хреста надається у понад 60 облаштованих просторах майже по всій Україні. Всі центри створені в рамках діяльності напрямку психічного здоров’я та психосоціальної підтримки Українського Червоного Хреста у партнерстві з Данським Червоним Хрестом.

Відвідати Центри ПСП можна буде за адресами:

  • м. Ірпінь, вул. Северинівська 120 А. Графік роботи: понеділок-п’ятниця, 10:00-18:00.
  • м. Ужгород: пл. Петефі, 47, офіс 403. Графік роботи: понеділок-п’ятниця, 9:00-17:00.
  • м. Полтава: пл. Павленківська, 3А. Графік роботи: понеділок-п’ятниця, 10:00-17:00.
  • м. Львів: вул. Т. Г. Шевченка, 25. Графік роботи: понеділок-п’ятниця, 09:00-18:00.
  • м. Івано-Франківськ: вул. Івана-Франка, 25А (навпроти ліцею №5). Графік роботи: понеділок-п’ятниця, 9:00-17:00
  • м. Хмельницький: вул. Свободи, 79. Графік роботи: понеділок-п’ятниця, 10:00-18:00.
  • м. Тернопіль: вул. Й. Сліпого, 7 (ТВЦ Атріум, -1 поверх). Графік роботи: понеділок-п’ятниця, 10:00-17:00.
  • м. Кам’янець-Подільський: вул. І. Огієнка, 10А. Графік роботи: понеділок-п’ятниця, 10:00-18:00.

Share this post