Український Червоний Хрест продовжує плідну співпрацю з ДСНС України

Український Червоний Хрест продовжує плідну співпрацю з ДСНС України

Відбулася робоча зустріч керівництва Українського Червоного Хреста з керівництвом ДСНС України. В рамках зустрічі обговорили низку важливих питань, серед яких удосконалення механізму залучення потенціалу Українського Червоного Хреста до реагування з порятунку населення, постраждалого внаслідок регулярних обстрілів території України, посилення взаємодії щодо готовності з ліквідації наслідків інших надзвичайних ситуацій. Також було окреслено напрямки подальшої співпраці реалізації державної політики у сфері цивільного захисту.

Український Червоний Хрест ознайомив представників ДСНС України з матеріально-технічним потенціалом, який заплановано до спільного застосування в практичних заходах з реагування, було представлено рятувальну та спеціалізовану техніку, а саме: човни, всюдиходи «Богун» та автомобілі високої прохідності, мобільні прально-лазневі комплекси, «швидкі допомоги», вантажівки тощо. Продемонстрували мобільні пункти обігріву – проєкт, започаткований Українським Червоним Хрестом спільно з партнерами, формат якого дозволяє надавати допомогу більшій кількості людей, що стали жертвами наслідків надзвичайних ситуацій та потребують базового спектру гуманітарної допомоги та підтримки.

«Ця зустріч про посилення співпраці з ДСНС України та Українського Червоного Хреста в напрямку реагування на надзвичайні ситуації, а саме залучення спеціалістів загонів швидкого реагування зі спецтехнікою до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій по всій країні. Сьогодні ми показали роботу мобільних пунктів обігріву. 10 сьогодні вже поїхали у регіони, ще 11 готуються і будуть передані найближчим часом», – сказав заступник генерального директора Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Ілля Клецьковський.

«Сьогодні ми напрацьовували питання взаємодії Українського Червоного Хреста з ДСНС України, тому що ця синергія спрямована на допомогу нашим громадянам під час обстрілів, пожеж та інших кризових ситуацій. Тому сьогодні надзвичайно важливо комунікувати та правильно взаємодіяти, щоб ефективно застосовувати ресурс», – зазначив т.в.о. голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій генерал-майор Володимир Демчук.

Зазначимо, що Український Червоний Хрест, зокрема загони швидкого реагування, – надійні партнери ДСНС України у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Волонтери завжди оперативно виїжджають на місця подій та надають необхідну допомогу, наприклад:

  • надають першу допомогу та першу психологічну допомогу постраждалим;
  • проводять евакуацію і транспортування постраждалих;
  • беруть участь у рятувально-пошукових операціях;
  • розгортають мобільні теплопункти для відпочинку, зігрівання й тимчасового перебування постраждалих і рятувальників;
  • забезпечують необхідними речами, обідами та водою рятувальників і постраждалих тощо.

Ми постійно тренуємося, вдосконалюємося та збільшуємо технічні можливості, щоб надавати допомогу ще ефективніше та у будь-якій ситуації.

Ми поруч!

Share this post