Волонтери загону швидкого реагування Українського Червоного Хреста виїхали на місця ліквідації наслідків ракетних ударів у Харкові та Києві

Волонтери загону швидкого реагування Українського Червоного Хреста виїхали на місця ліквідації наслідків ракетних ударів у Харкові та Києві

Ранок 23 січня почався з обстрілів міст України. Найбільше постраждали міста Київ та Харків.

Волонтери загону швидкого реагування Українського Червоного Хреста виїхали на місця ліквідації наслідків ракетних ударів.

  • Харків. Два удари о 4 та 7 ранку по середмістю. Найбільше уражень було у Салтівському і Київському районах. Зруйновано два заклади освіти. 30 будинків досить серйозно постраждали: це і вибиті вікна, і дах, по деяких будинках є питання по конструктиву. На цю мить, кількість постраждалих від ранкового обстрілу понад 60 людей, з них — 6 людей загинули, 57 отримали поранення. Серед травмованих — восьмеро дітей.

Загін швидкого реагування у складі 18 осіб оперативно виїхали на місце для допомоги людям. Волонтери допомагають у пошуково-евакуаційних роботах, разом з рятувальниками з-під завалів дістали чотирьох людей, двох поранених транспортували до медичних закладів, маломобільну людину евакуювали з 4 поверху. Продовжується робота з пошуку людей. Для цього волонтери залучили кінологів. Також триває чергування волонтерів для надання необхідної допомоги постраждалим.

Фото: ЗМІ.

  • У Києві також волонтери виїжджали на місця ліквідації наслідків ракетних ударів. Було встановлено пункт допомоги рятувальникам й постраждалим, де можна було зігрітися, підзарядити гаджети, отримати першу психологічну допомогу. Декільком людям з легкими пораненнями волонтери надали першу допомогу.

 

Share this post